Tuesday, November 27, 2007

A Nyte At KLiUC..

huahuahua..akhirnya dpt gak aku tido kat bilek sabrina mlm tadi..idany pon join skali...best gle..banyak gle gurl's stuff yg kitaorg buat especially masker muka guna telur...that one was the best masker ever yg aku pernah lekat kat muka aku nie..other than that,kiatorg makeup2, masak2,gossip2 dan macm2 lagi laa...shower kat hostel pon not bad gak..water pressure dia..hmm..jgn ckp laa..kuat gile..kat umah nie kan dah xde shower..apalgi mlm td..aku balas dendam laa setelah sekian lama x mandi shower...nak kata sejok sgt pon xde laa...pagi td aku mandi okay je..hmmm....rasenya kan...ade peluang lagi x aku mandi n tido ngan these wonderful young gurls???

Tuesday, November 20, 2007

ntah..

hmmm....just got back from my college..got my result already n alhamdulillah it turned out okay...malas nak eleborate more about it...well, cant wait to start my new n last semester...me n the gurls had promise that we want to pay full attention for this semester..we took six subjects but only one of them is different..i;m taking HRM while they took French 1..hmm..i wish i could take language but i couldnt cos then my credit hour will be imbalance..
tomoro all the classes begin...m class start pkul 10am in the morning..frm now on every monday n tuesday i have class at 8am...imagine how early i have to get up??NNOOOOOO!!!!!!!!!no more surfing net in the midnite...huahuahua..
wanna knoe something..aisyah skrg tgh tido kat kaki org..sian dia.n that means i have to stop..c yaa

Sunday, November 18, 2007

Favourite Poem

A poem for you..
You are my baby, my pal, my chum,
You're my sunshine when I'm glum.
The rain may fall, and I might too,
But I know you'll catch me when I do.
You're my shoulder to cry on,
And someone I can always rely on.
So to you I have to say,
That our friendship will always stay.
If I could have just one wish,
I'd grant you an angel's kiss.
And maybe then, you'd really see,
Just how much you mean to me.
No matter what, I'll love you too,
And if I die before you do...
I'll go to heaven and wait for you.
I'll give the angels back their wings,
And risk the loss of everything.
Just to prove
Our friendship is true,

Thursday, November 15, 2007

takotnyaa

I'm counting days for registration..so scared laa..had one paper yg x confident jawab..hopefully everythings going to be alrite..my registration on the 19&20th november..x tahu nak g register yg mana..n havent tell babah about it..maybe,forward message yg my college bagi tadi laa..

well,my worries had lead me to the eating problem..asyik makan jee..mcm malam nie,ingat nak masak maggi..saw a few packs dlm organizer td..tp pikir2 balek mcm malas plak..sbbnya dpur dah kemas..like last nite got to kemas dapur alone..pkol 12.30am baru start kemas..kecut perut gak arr..takut ade benda2 yg aneh berlaku..tp,nasib baik x de..huahuahua..
hurm..found an interesting book to read..it called a rich dad, a poor dad..still reading it..so x leh cite wats it all about..later bile dah summarizekan baru kite cite ek..

tot last nyte nak update blog..managed to online jap jee..pastu,dia wat hal..langsung x jdi..dunno wat the problems..lately nie,internet wat hal..kekedang tuh tnggu hours for the adsl to be stabil..n sometimes x leh lanhsung..so bile dah leh tuh..guna laa sebaik mungkin sebelom dia wat hal lagi..huahuahua..

baru lepas tonton cite 'cinta'.the story was nice but i did not managed to pay attention to the movie cos layan my noty,cheeky niece;aisyah..wow,she was so clever nowdays..she can sing,laughed,run,talk,eat by herself,n alots of other things..like today,she got on top of my back n wanted me to gave a ride..then,after that she tried to stand behind my back..after that she fall..nasib baik x terkene almari tv..n still after that she still can laughed..hahaha..so funny..n just now, she took penutup pen n pretending to be a make up artist..n i'm her victim..hmm, couldnt believe that she is one year old plus..teringat mase dia baru lahir..i was crying when i heard her voice..she was so small n so cute..

okayla...i guess thats all for now kot..actually nak share poem..tp,poem tue ade kat atas laa..esok2 laa kita kongsi..till then..nytee..

Wednesday, November 7, 2007

Child Kidnap Trick in Carrefour, JB

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja. Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu. Terima Kasih.
Even if you do not have little kids, pass this one on to everyone you can think of. You never know who you might save by sending this e-mail! Please, take the time and forward this to any friend who has children & grandchildren! Thanks!

Kita mahu berkongsi apa yang berlaku hari ini semasa berbelanja di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging, dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu, sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi hampa.
Wanted to share something that happened today while shopping at Carrefour. A mother was leaning over looking for meat and turned around to find her 4 years old daughter was missing. I was standing there right beside her, and she was calling her daughter with no luck.

Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara. Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian, dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya. Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-merta.
I asked a man who worked at Carrefour to announce it over the loud-speaker. He did, and left me, he immediately walked right past me when I asked and went to a pole where there was a phone. He made an announcement for all the doors and gates to be locked, a code something. So they locked all the doors at once.

Hanya 3 minit diperlukan untuk melakukannya selepas diminta. Mereka menjumpai kanak-kanak perempuan itu 5 minit kemudian di dalam bilik air dalam keadaan masih khayal. Kepala budak perempuan itu sudah separuh dicukur, dan hanya berpakaian dalam. Ada sebuah beg mengandungi baju, pisau cukur, dan rambut palsu terletak di lantai bersebelahannya untuk menukar wajahnya.
This took all of 3 minutes after I asked the guy to do this. They found the little girl 5 minutes later in a bathroom stall drugged. Her head was half shaved, and she was dressed in her underwear with a bag of clothes, a razor, and wig sitting on the floor beside her, to make her look different.

Siapa pun yang melakukannya – iaitu mengambil lalu membawa budak perempuan ini ke dalam bilik air, cukur rambut dan tukar pakaiannya – melakukannya kurang daripada 10 minit. Ini bikin saya menggigil tak sudah-sudah. Tolong perhatikan anak-anak anda apabila berada di tempat luas di mana adalah senang untuk kita terpisah dengan mereka seperti di gedung beli-belah. Hanya beberapa minit diperlukan untuk melakukan semuanya. 5 minit lagi maka anak perempuan itu tentu sudah berjaya dibawa keluar.
Whoever this person was, took the little girl, brought her into thebathroom, shaved half her head, and undressed her in a matter of less than 10 minutes. This makes me shake to no end. Please keep a close eye on your kids when in big places where it's easy for you to get separated like Shopping Malls. It only took a few minutes to do all of that. Another 5 minutes and she would have been out the door.

Saya masih amat terkejut ada manusia yang sanggup melakukannya, apa lagi dalam masa hanya beberapa minit. Masa anak-anak kecil boleh berlari tanpa hirau telah berlalu.
Budak perempuan itu kini selamat. Syukur ke hadrat Allah SWT, dan tahniah kepada pekerja Carrefour yang bertindak pantas.

I am still in shock that some sick person could do this, let alone in a matter of minutes. The days are over when our little ones could run rampant all over the place and nothing worse would happen then them annoying people.The little girl is fine. Thank God for fast workers who didn't take any chances.

SEBARKAN BERITA INI SELUAS-LUASNYA SUPAYA PERINGATAN DAPAT DIBUAT BAHAWA ADA MANUSIA GILA LAGI GANAS DI KALANGAN KITA SEMUA !
BE SURE TO FORWARD THIS TO EVERYONE, SO THEY REMEMBER JUST HOW SICK PEOPLE ARE OUT THERE !

p/s- nowadays, human have less and less humanity within them. They have lost their natural love or at least mercy towards children and animals. Where is the love??